måndag 13 december 2010

Luciadagen 13 december

Luciadagen - tidig start med glögg, lussekatt och pepparkaka? Kallt ute men ett härligt solsken får snön utanför butiken att gnistra tilltalande. Inne i butiken gnistrar det av det skimmer som uppstår av de sköna värmeljusen i vackra ljuslyktor - det doftar härligt av sköna tvålar och doftljus. Magnus Carlssons vinterskiva förhöjer känslan av trivsel och mys. HÄR är gott att vara!

Efter en intensiv helg med bl a en mycket trevlig och lyckad ölprovning i lördags, är det nu dags för en ny arbetsvecka. Helgen har inneburit en bra försäljning där många saker lämnat butiken så det är verkligen dags att fylla på men även att damma av lite hyllor, vattna blommor m m.

Sitter och spanar in våra leverantörers hemsidor i väntan på vårsakerna. Det är rosa, mintgrönt och ljusblått som dominerar nu. Vackra, ljusa och pastelliga färger som lyser upp. På vårt lager har vi en del undanstoppat av tidiga leveranser - massor av ljus, ursöta hjärtformar, ljuslyktor m m. Men först gör vi väl klart julen?


Johannes serverade glögg utanför butiken i lördags - mycket uppskattat av förbipasserande - så det gör vi om nästa lördag, den 17:e, igen. Kom och smaka!!!



Den här farbrorn tyckte mycket, mycket om pepparkakor...

Hur gör Jemmalicious själv med julen då? Tja, det ska lagas mat, slås in klappar, inhandlas julöl av många slag och sorter. Mummarecept skall prövas, vörtbröd ska bakas - en och annan lussekatt och julkaka kanske det också hinner bli. Lite knäck, ischoklad och annat godis skall tillverkas. Senap ska rullas, röda gardiner sättas upp, julmusiken ska flöda genom högtalarna och drömmen om en vit jul verkar slå in.


Den årliga traditionen hugga julgran går av stapeln söndag 19 december - då tar familjens manlige överhuvud med sig barnaskaran till skogen, ser ut en fin gran som hugges på plats. Till denna begivenhet hör inmundigande av grillad korv på plats i skogen. I år är alla 4 barnen mellan 17-27 år hemma - deras respektive får också uppleva en jul på landet... Hundarna likaså.



Nej, som på NK i Stockholm blir det inte - Ingen hängande gran... Men massor av ljus och dekorativa saker hängandes i granen - det blir det! (Och ja, vi ersätter alltid markägaren, vilket i detta fall faktiskt torde bli vi själva, för granen...)

Så välkommen in till oss under veckan. EmmaMaria har semester några dagar så du träffar Helenè i butiken alla dagar föturom tisdag.

Vi ses! Öppettider t o m 23 december:
Måndag- fredag 10-19
Lördag 10-16
Söndag 11-16 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar