torsdag 16 december 2010

Glorious Mix

Glorious Mix är temat för nästa Formexmässa!

Jag läser i mässkatalogen som jag fick igår, att en mix av glamour och bling med glimten i ögat, är vad som väntar. Det guldskimrande temat med en lekfull designfilosofi tillsammans med färgstarka, grafiska mönster utgör grunden. Blanda friskt av det sofistikerade stilrena och det udda! Gammalt och nött i kombination med nytt och helt, personlig blandning i kombination med humor, konst och design.

Tänk Saint Tropez - för dig som inte varit där: Guld & glitter, glamour, avslappnat, psykedeliskt och iögonfallande. färgerna är: Blått, turkos, jade, lila och gult. Gult är det nya vita i inredningstrender - dags alltså att måla alla Stockholmsvita väggar i gult nu! Basen i vitt består dock - vitt i olika nyanser...

Guld, guld, guld, guld - bort med silver, in med guld och glamour!!!

Loungemöbler, stora växter, blanka material som plast, plexi, lack, metall, chintz. Till detta färgat glas, ädla stenar och mosaiker. Sofistikerat med inslag av kitsch. Sköna prydnadsföremål blandat med de funktionella och avslappnade möblerna.

Men!!! Du måste även få med pastellerna - rosa, ljusblått, mintgrönt och gult kommer att synas mycket. Inred med ljuslyktor, bruksföremål, ljus, gardiner, krukor, dukar i härliga vårliga pasteller. Massor av små söta vårblommor kommer att finnas till försäljninng redan efter jul: Vårlökar i kruka, St Paulia i olika färger och Lilla Fröken Primula. Härligt att mixa med pastelliga ljus och lyktor!

Öppna upp ditt hem, inred för möten och närvaro med familj & vänner!

**************************

Detta var våren - idag regnar det. Bra, för då försvinner isen hoppas jag. Det är lite rått ute; bra att kliva in i en varm och go' butik då. Som alltid värmer alla ljus i butiken, det skimrar av glittrande ljuslyktor och på radion spelar vacker jullik musik. Jodå, vi betalar vår avgift för att spela musik så ni må tro det spelas!!

I morgon ska jag handla lite nya julblommor att inreda med inför julen. På lördag serverar vi glögg på utsidan igen - Johannes har laddat för fullt! Kl 11 har han grytan kokande.

*************************

För varje kund som handlar i butiken kommer vi att lämna en peng i bidrag till:

Barnhemmet Thembalethus Vänner (BTV)


Björn Södahl, som nyss besökt barnhemmet, skriver i sitt brev:

"Att komma till Thembalethu är en omtumlande upplevelse och det är svårt att beskriva alla de intryck och känslor som drabbar en på denna plats. Boendeförhållandena är torftiga och överallt ser man behovet att reparera, renovera och utrusta. Mitt i detta möts man av sjungande barn i alla åldrar – såväl funktionshindrade och HIV-smittade som friska – och de utstrålar en kärlek och en livsglädje som är sällsynt i vår egen värld. Man inser att trots många brister utgör Thembalethu den tryggaste tillvaro dessa barn kan finna. Vi blev stärkta i övertygelsen att barnhemmets överlevnad är värd att kämpa vidare för."

"Under vårt besök blev det nästan smärtsamt tydligt hur mycket det betyder för alla på Thembalethu att det finns människor utanför deras värld som tänker på dem och bryr sig om hur det går.

Kom gärna på vårt medlems- och informationsmöte: söndag den 16 januari kl 17-19 hos CANEA i Göteborg, Packhusgatan 6. Då visar vi bilder och filmer från resan och berättar om Thembalethu och barnen. "

Således vänner:

Kom och handla hos oss och var med och stöd Barnhemmet! Alla belopp är välkomna och det enklaste är att använda föreningens plusgiro: 168 15 59-9. En trevlig variant så här års kan vara att ge bort Årets Julklapp till någon som redan har allt!

Varmt välkomna till oss!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar