torsdag 9 december 2010

9 december 2010 - Annadagen

Har du lagt lutfisken i blöt? Enligt gammal god tradition är det just idag, Annadagen, som detta ska ske. På så sätt hinner den torkade fisken dra åt sig tillräckligt med vatten och du hinner göra tillräckligt många byten av vatten... Fast man kan ju köpa färdig vacuumförpackad lutfisk...

En annan bra tradition på Annadagen är att ha kaffekalas med rejält av kakor att mumsa på. Anna var enligt sägnen Jesus mormor. Om nu hon var så begiven på kakor förtäljer inte historien men här i Sverige har mycket frosseri i kakor skett just denna dag. Om du nu ska ha kakfest idag (eller en annan dag) rekommenderar jag dig att ta dig till Jemmalicious Inredning just för att investera i ett fint fat /brödkorg till dina bakverk. En liten söt brödduk förgyller fatet. Välj själv om du ska ha en vit med volang och texten "bröd" på eller en röd med en liten broderar julfigur på. Båda är så söta! Vi har också väldigt söta glaskakfat på fot- de passar fint till alla julens godsaker inklusive allt godis man kan göra själv.

Vad behöver du mer till kakfesten? Rödprickiga muggar med tillhörande assietter från IB Laursen? En grå eller röd kanna till lite saft? Kronkorksflaska till mjölken? Diskhandukar att torka disken med när du diskat? Eller kanske ställer du allt i ett fint diskställ? Servetterna har du förstås i en servetthållare av zink - du kan även ha hushållsrullen på en matchande hushållsrullshållare.

Välkommen in till oss för att botanisera bland allt fint vi har. Våra underbara doftljus från Affari, sjalar från Love Forever & ACN, smycken från Bixio design Maria Montazami, Unica och Kreativ Insikt. Inredning från Affari, IB Laursen, Miljögården, Chic Antique, Krasilnikoff, Madame Stoltz, Different Design, Country Chic m fl. Kläder från Love Forever, Free Quent, DesignWerket.

Vi ses på Vegagatan 54 i Göteborg!

Öppettider:
Måndag-fredag t o m 23 december 10-19
Lördagar t o m 23 december 10-16
Söndagar 11-16

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar