tisdag 5 april 2011

Hur har du det hemma hos dig då?

Hur har du det hemma hos dig då? Ja, det är en fråga som ofta ställs från våra kunder. Speciellt eftersom vi säger att sakerna vi har i butiken är sådana som vi gärna skulle vilja ha hemma hos oss själva - att det är kriteriet när vi handlar in varor till butiken. Och ja, det är den tanke som styr våra val vid inköpsturer - sedan kanske det inte alltid blir som så: Att våra varor hamnar hemma hos oss. Inte minst p g a begränsade utrymmen.

Hur Helenè har det hemma hos sig kan du nedan se ett smakprov på - En diger blandning av gammalt, nytt, hemtillverkat och köpt. Den ursprungliga delen av huset sägs vara byggd 1630 (det finns en gammal karta över trakten som styrker detta) sedan är det flyttat och tillbyggt 1870 samt 1990 :) I sakta mak har huset renoverats och försetts med nya rum. Ärvda möbler uppblandade med nyinköpta ger vårt hem liv och karaktär.




Bilder av platser i trädgården som vi tycker om. Alla snäckor och musselskal är plockade i vårt älskade Torekov. Tillsammans med glaskulor i blå nyanser, skimrar skalen likt havet...





Påskliljor kan man bara inte få för många av!!! Lökarna, som för bara några tior, under flera veckor lyser upp såväl inom- som utomhus, planeras ut i trädgården när de är överblommade för att under nästkommande år blomma om och om igen.


 
Figuriner på yttertrappen hälsar dig välkommen!

 

De ursprungliga yttre stockväggarna, tätade med mossa, utgör innervägg i entrén.



En av tomtens alla tomtar bevakar sitt revir.


Huset sett snett nedifrån





Gammalt vattrat glas med härliga murgrönor i krukor från Jemmalicious Inredning på fönsterbrädan.


Den gamla vedspisen används året runt. 1870 sattes den in och idag, 141 år senare, fungerar den bättre än någonsin. Gjutjärnsljusstakarna är specialtillverkade av en smed enligt förlaga från Glimmingehus.
Doftljus från Jemmalicious Inredning.
Ljusstakar, blomkruka, plåtaskar samt ljustakar i fattigmanssilver är alla från Jemmalicious Inredning. Bordet i trä med skiva av aluzinkplåt är designat av mig och tillverkat av Ronald Krantz, min man.

De vackra röda keramikföremålen är tillverkade av EmmaMaria Krantz. Alla träinredningsarbeten är gjorda av Ronald Krantz.

Den här platsen är den bästa i hela huset! Våra underbara fårskinnsfåtöljer i grått fårskinn och ek är inköpta på MIO Möbler i Viared - vår favoritaffär när det gäller möbelinköp. Fantastisk service!!! Mattan är inhandlad av en god vän i Istanbul som är mattgrossist. Kristallkoronan  - liknande finns på Jemmalicious Inredning - är inhandlad på Annika Wall interiör i Trollhättan. Den vackra väggpendylen kommer från en loppmarknad i Skåne - 50 kr!!! 2 tulpanlyktor från Rörstrand ger ett vackert ljus på ekbordet.



Här ser du samma interiör som ovan fast ur en annan vinkel. Hörnbordet är tillverkat av Ronald Krantz, design av mig. Kristallampetten är från Reningsborg i Västra Frölunda, kuddar och ljushus är från Jemmalicious Inredning.


Vardagsrummet med möbler från MIO. Ljusstake Tazett från Rörstrand, Kristallkronan vann min mormor i slutet på 1960-talet i en tävling i Hemmets Veckotidning.




Ljuskrona Maria Therese är ärvd. Lampetter i bakgrunden kommer från Stigbergstorgets antikaffär. Ljuslyktor från Jemmalicious Inredning. De gustavianska möblerna är arvegods.


Närbild på ljusstakar från Rörstrand

Detaljbild på saker från Jemmalicious Inredning




Mässingljusstake inhandlad i Turkiet, grön glasservis med gulddekor från Muranofabriken i Venedig.


Vita fönster fyllda av orkidéer.


Ljus och ljusstakar från Jemmalicious Inredning


 Badrumsartiklar från Sufraco - Jemmalicious Inredning - underbara dofter!!!

2 kommentarer:

  1. Kul att se hur fint ni har det hemma hos er och att även få reda på att Ronald har en händig ådra, inte fy skam att ha en sådan man :)
    Maria P.

    SvaraRadera
  2. Kul att se hur du har det :)
    Kram

    SvaraRadera