måndag 3 januari 2011

Trendspaning...

Precis hemkommen från staden som aldrig sover, New York, vill Jemmalicious dela med sig av följande trendspaning...

Nyckelord för vårens inredningstrender:

Hemlikt                  Möbler = samlingspunkt                      Varmt                     Ombonat

Naturliga material = skiffer, trä                          Kontraster - Träbord & plaststolar

Humor                           Starka färger

Nu är det toppmodernt med enkla, råa material. Regler upphävs - människor är mer modiga- I inredningen vill vi förmedla känslan av att inte bo i ett alltför inrett/stylat hem.

50-talsnostalgi : Lejongult, grått, beige, brunt, bladmönster, stiliserade fiskar m m. Teak & mahogny!

Hållbarhet står i centrum för många tillverkare och designers: LED, solceller, FSC-certifierat trä, Designmöbler som inte är slit & släng. Utgå från nödvändighet - inte ha mer än man behöver. Ha koll på material, tyger, produktion - närodlat och närtillverkat. Intressanta material är hampa och bambu - dock är återanvänt material; gärna mahogny och teak, mycket användbart till vårens inredningstrend. Vitt försvinner - trä är tillbaka!

Vårens tre typiska inredningsstilar:

Den dämpade och eleganta stilen framhävs av just teak & mahogny. Soockerrörsbrunt, beige, kaki, senaps- och blekgult samt alla gyllene nyanser (inte silver!).

Den dämpade och dramatiska stilen är teatralisk och melankolisk. Tänk på ett dekadent guldålderstilleben - plysch, medaljonger, mörka nyanser av grått, svart och lila.

Slutligen: Den konstnärliga och färgrika stilen framhävs av kreativa färger. Det lokala möter världen - turkos, grönt, indigo, rosa och starkt gult. Färgrika saker med ett handarbetat och skapat uttryck.

Gult och guld kommer att vara tongivande i vårens inredningsdetaljer - på så sätt kommer många hem att lysas upp under våren - gärna med referenser till solen - en C-vitamininjektion, vårlikt. Grått i olika toner och nyanser lämpas sig fint som en rogivande kontrastfärg.

Nu rear vi ut stora delar av våra varor för att kunna matcha vårens trender - i slutet av januari åker vi till Foremxmässan i Stockholm för att handla in vårens läckerheter.


Öppet 3-9 januari

  • Måndag - onsdag 10-18
  • Torsdag 11-15
  • Fredag 10-18
  • Lördag 10-15
  • Söndag 11-15
Från den 10 januari har vi öppet

  • Måndag-fredag 10-18
  • Lördag 10-15
  • Söndag 11-15

Välkommen in till oss!

EmmaMaria & Helenè

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar