onsdag 13 juli 2011

Revolution, lästips och trendspaning – mode på Rivieran

I väntan på revolutionen...

Landet förbereder sig sakta på vad som komma skall: festligheter, fyrverkerier, dans, musik och mänskliga möten. Gator kommer att stängas av, traffikstockningar, långa köer, ont om parkeringsplatser – MEN vad utsätter man sig inte för?

Jämlikhet, frihet & broderskap är viktiga saker. Rätten att fritt få säga, skriva och tycka vad man vill, tro på vilken Gud man vill samt vara den man vill vara - grunden till det vi sedan lång tid tillbaka har befäst i grundlagar i Sverige. Jodå, en del av detta menade t o m Gustav Vasa redan på sin tid men tack vare franska revolutionen har rättigheterna utkristalliserats till att omfatta oss alla – män, kvinnor och barn.

Om man betänker att demokratiska grundprocessser skapades i det antika Athen för sisådär 2 800 år sedan där vi år 2011 i landet Sverige haft kvinlig rösträtt i ca 100 år, kan man förstå att delaktighet, allas rätt till bestämmande och ansvar, tar och kanske t o m behöver mycket tid. Intressant eller hur?

Men i väntan på att få fira 14 juli och den franska nationaldagen, tar vi oss några svalkande dopp i det sköna Medelhavet!

Lästips!

I förra inlägget skrevs det lite snabbt om att sommardeckarna var många i vår packning. Här kommer lite tips:

Ingrid Hedström – Skriver om den Belgiska staden Vilette och om vad som inträffar i den. Fängslande och intressant kopplar hon ihop arbete och privatliv för undersökningsdomaren Martine Poirot – det är lätt att fantsiera om Vilette, Martines arbete, privatliv men också att fängslas av mycket fakta som ligger invävt i berättelserna.

Kristina Appelkvist – Skriver om Skövde med omnejd, om Emma Lundgren, rektor vid Västgöta universitet och kriminalkommisrie Filip Alexandersson. Spännande, vardagligt och igenkännande. Även dessa böcker innehåller mycket fakta och intressanta vinklingar av det man inte alltid tror ska ske eller hur vi människor beter oss utifrån vilka upplevelser vi haft.

Ingrid Elfberg – Här är det Göteborgsmiljöer som skildras. Detta görs på ett levande och intressant sätt men upplösningen på boken ”Gud som haver” är absurd och faller platt till marken i en rad excesser som känns orimliga att någon ska kunna genomföra om man inte besitter superkrafter. OM man bortser från detta är storyn intressant, läsvärd och skrämmande – den handlar om pedofili där man som läsare inte på något sätt lämnas oberörd.

Claude Izner skriver på ett riktigt trevligt sätt om 1890-talets Paris. Det börjar med bistick, världsutställningen och tidningstryckerier... Har du varit i Paris? Läs den och känn igen dig. Har du inte? Åk dit!

Trendspaning...

Idag ska bloggen innehålla lite trendspaning. Louis Vuittonväskor finns precis överallt här! Äkta eller oäkta spelar ingen roll – alla har dem. Ung som gammal, sjaskigt eller propert klädd, på vespan, i cabrioletbilen, på stranden eller slängd över axeln – LV är grejen helt enkelt! Närmsta plats för butik innehållande originalsväskor är LV-butiken i Nice – dit ska Jemmalicious i morgon för att på plats beskåda hur kundkretsen ser ut. VEM köper en originalväska, helt enkelt – det ska vi ta reda på!

Jallabrallor – Sommarens och höstens mest praktiska plagg är här! Det vida brallan som inte är en kjol men nästan – antingen har du den med den breda resåren i midjan eller så drar du upp den och har den som en byxklänning. Ett skönt, enkelt men framför allt funktionellt plagg som Jemmalicious tycker mycket om. Vi har köpt in dessa plagg och du hittar dem hos oss från den 25 juli!

Armband – Armband i mängder; gnistrande, glittrande armband i många kulörer och färger. Även armband finns med i Jemmalicious packning tillbaka till Sverige. Till riktigt bra priser dessutom!

Festväskor – vi har köpt in några fantastiskt söta väskor som verkligen lämpar sig för en kväll i Göteborgs vimmel – en rund liten väska med axelrem, dekorerad med en ros – du får plats med det du behöver i den, men också lite till. Vi kommer också att köpa några fler väskor – även dessa finns i butiken från den 25 juli! Men de har mer karaktären av vardagsväskor...

Högklackade skor – gärna slingback och med öppen tå! Opraktiskt men ett fantastiskt snyggt sätt att exponera sina målade tånaglar på. Här ÄR tånaglar målade, och då visar man det. Ett tänkbart alternativ är låga läderremssandaler i naturfärgat läder. Ju mer glittrande stenar du har på dina sandaler, desto bättre är det!

Klänningar, klänningar, klänningar och åter klänningar. Varje kvinna med självaktning tar på sig en klänning det första hon gör på morgonen verkar det som. Snäva fodral, svepande volangprydda, axelbandslösa, smockresårsförsedda, blommönstrade, svarta – alla modeller och mönster finns. MEN det vi ser mest av är den romantiska modellen; den med volanger, spetsar och vackra detaljer på.

Forfarande härskar puderfärgerna och de dova tonerna – ljunglila inte minst! Ljunglila i övergång mot det grå hållet kommer vi att få se mycket av i höst men också gråbruna toner. Snyggt nu när man är solbränd, elegant senare i höst men framför allt: Vänligt mot den svenska huden – inte för hårt och kallt. I butiken har vi köpt in en hel del plagg från Cream i just dessa färger! Toppar, tröjor, kofto men även klänningar och nederdelar.

En kall färg som annars är Rivierapopulär är kornblått – knallig och skrap, blandas med orange, gula och ceriserosa tillbehör; halsband, armband och väskor. Det är läcker här nere där många andra toner och färger stämmer väl in med dessa färger, men kanske inte lika enkelt att använda hemma i Sverige? Dock kommer Jemmalicious att drista sig till att ha med några handväskor till butiken i dessa färger – man blir helt enkelt glad av dem!

Nyheter i butiken från den 25 juli...

Affari – massor av doftljus – vi laddar inför hösten.
IB Laursen – praktiska och funktionella men också vackra saker till ditt hem.
Lilly of Sweden – Underbara sjalar i mång aolika färger och modeller – dessutom till riktigt bra priser – 199-249 kr!
FreeQuent – tunikor – som alltid till riktigt bra priser.
Cream – klänningar, underklänningar och toppar.


För att få plats med alla nyheter, REAr vi bort det sista av våra REA-varor till 60 %!

Den 25 juli kl 10.00 – välkommen att fynda hos oss!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar