lördag 5 februari 2011

Lördag 5 februari - Kyndelsmäss

Kyndelsmäss- vet du att det är dags att tända massor, säger massor, av ljus den här helgen? Ja, egentligen infaller den den 2 februari, 40 dagar efter Jesu födelse den 25 december. Just 40 dagar efter barnets fördelse, bars det fram i templet.  Gammal sed från Mose tid var att den förstfödde sonen bars fram av sin moder - i detta fall Maria - och helgades at herren. En tradition som länge också betydde att kvinnan gick från att vara "oren" efter sitt barns födelse, till att bli "ren". Ordet Kyndelsmäss känner du igen i det engelska ordet "Candel" - ljus. Passa därför på att tända massor av ljus, ljus, ljus för att lysa upp tillvaron! - Vi säljer verkligt fina ljus i butiken - pastellfärgade, höga, låga, doftande, runda...



 Lisbeth Dahl har vi fått fina saker ifrån; sminkväskor, toiletteväskor, halsband, armband, örhängen, ringhållare, glasbruk, ljuslyktor m m... Vackra silverskimrande, rosaglittrande artiklar - inte minst det ursöta hundhalsbandet med tillhörande lilla väska för - just det - bajspåsar! Dvärgschnauzern Kira bär nu själv sina påsar!

Ruffsig vovve...



Love Forever är ett företag som vi handlar från - deras underbara scarves har nu kommit in i butik - ljuvliga drömmar med spets, volang & blommigt tyg. Vi har fortfarande kvar av deras ljuvliga tunikor från höst-vintersäsongen kvar på rean. I väntan på vårens fantastiska plagg, kan du göra verkligt fina fynd! Passa på - kom in och se vad vi har kvar! Besök gärna deras hemsida!

Finaste tunikan vi vet!!! 799:-

Underbaraste vill-ha-sjalen 399:-

IB Laursen är företaget vi gärna fyller hyllorna med varor ifrån. I vår har vi valt ROSA underbara hushållsföremål i porslin; burkar, vispskålar, frukostskålar, uppläggningsskålar, burkar, kannor m m. Men för att skoja till det och lätta upp det strama vita, har vi även tagit in underbara målade indiska metallskålar - härliga att lägga upp smårätter eller tillbehör i, att använda för servering av flingor, bäbisens mat osv. Man blir så himla glad av dem!




Härligheterna väller in!!! Nedan ser du ett axplock av vad vi nu packat upp - det är så roligt att ta hand om alla paket med varor som kommer - ni kunder reagerar också med att säga att vi tagit hem så mycket fint! Det känns väldigt bra och vi ser att vi redan säljer bra av dessa artiklar.


Vi har fyllt på vårt sortiment med smycken rejält - och mer kommer det! DesignWerket förundrar oss med rosa plagg! Det bryter så läckert mot det svarta. Love Forevers sjalar är mer än ljuvliga! FreeQuent har som alltid bra storlekar - du vet väl om att vi har upp till XXL?



Favorittunikan i plysch från FreeQuent 399;-



DesignWerkets alltid snygga och fräcka kläder!


Välkommen till oss!!!
           EmmaMaria & Helenè 

Men vänta nu - vem är detta? Jo, det är vår granne Eric som tillsammans med sin fru Kersti driver choklad & théföretaget Zebeda/ - i deras butik köper du Göteborgs godaste chokladpraliner, théer, kaffe i såväl drickbart utförande som i bönform.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar